Welk voer geef ik mijn hond?

Heb je een nieuwe hond, dan is het altijd even aftasten welk voer goed bevalt. Er is verschillend type hondenvoer verkrijgbaar en soms combineren hondeneigenaren de verschillende type voer, wat eigenlijk aan te raden is, want zo krijgen honden niet alleen verschillende voedingsstoffen naar binnen, ook voor het gebit is het nodig om regelmatig hard voer of denta stix te gebruiken.

Verschillende type hondenvoer

Wat zijn de voornaamste keuzes uit hondenvoer? Voor alle type hondenvoer geldt overigens dat dit in vele soorten kwaliteit te koop is.

Hardvoer, brokken: deze bestaan vaak uit granen en rijst als basis, met de verwerking van dierlijke producten. Verkrijgbaar voor de junior tot senior hond en in vele prijsklasse en kwaliteiten.

Zacht voer in blik: Zacht voer uit blik wordt nogal eens gebruikt om te mengen met hardvoer. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van de brokken. Goede brokken smaken de hond meestal beter en bevatten meer toegevoegde voedingsstoffen, hierdoor is het mengen van ingeblikt voer onnodig.

Vers vlees: Voor honden is er specifiek vers vlees op de markt van verschillende merken. Dit verse vlees wordt praktisch altijd diepgevroren verkocht, zodat het lang houdbaar is. Verreweg de meeste honden zijn dol op vers vlees, dit komt immers het dichtste bij hun natuurlijke voedingspatroon.

Welk voer geef ik mijn hond?

Houd in gedachten dat zowel vers vlees als hardvoer goed is voor een hond. Hardvoer, wat ook denta stix kunnen zijn of gedroogde runderoren, houden het gebit schoon en zorgen voor het in stand houden van de bijtkracht. Honden mogen graag op een bot of kauwstaaf kluiven. Vers vlees is goed voor de spijsvertering en zorgt dat de hond minder snel in gewicht aankomt (wat met brokken het geval kan zijn).

Geef je toch liever brokken? Koop dan brokken die afgestemd zijn op jouw hond, zoals brokken voor junior honden bijvoorbeeld. Bied je jouw hond vers vlees? Geef hem dan ook dagelijks een kauwstaaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *