Waarom en vooral hoe ratten te bestrijden

Uw nachtmerrie is werkelijkheid geworden. U heeft sporen aangetroffen die wijzen op de aanwezigheid van ratten. Of erger nog, u heeft ze in huis gezien. Een erg vervelende situatie, waar u vandaag nog vanaf wilt. Maar waar begint u en hoe kunt u de ratten bestrijden?

In deze blog leest u wat u kunt doen om ratten te bestrijden en belangrijker, wat u kunt doen om ze in de toekomst te voorkomen. Ratten bestrijden heeft wat voeten in de aarde, maar wanneer het is gelukt, hoeft u thuis of op het werk geen overlast meer te ervaren.

Voorkom dat uw voedsel wordt gekaapt door ratten te bestrijden

In de populaire animatiefilm Ratatouille maakt u kennis met een vriendelijke rat die het schopt tot chef-kok in een Frans sterrenrestaurant. Enige sympathie voor het beestje kan ik me nog voorstellen, maar u moet er toch niet aan denken dat het tafereel zich daadwerkelijk in uw keuken voordoet? Uw voorraadkast is geplunderd en aangevreten verpakkingen zijn als bewijs achtergebleven. U wilt allerminst ratten in en om uw huis, dus zorgt u ervoor dat u de ratten zo snel mogelijk laat bestrijden. 

Niet alleen uit hygi├źnische overwegingen is het belangrijk ratten te bestrijden. Wanneer ze bij uw eten komen, kunt u die rechtstreeks in de prullenbak werpen. Ratten verspreiden ziektes waar u niet mee in aanraking wilt komen. Bovendien veroorzaken ze stank- en geluidsoverlast. De ratten gaan op onderzoek uit en komen naast uw voedselvoorraad ook andere producten tegen. Hun sterke tanden bijten uw kabels doormidden, dus een ongestoorde avond tv kijken zit er niet meer bij. 

Ratten bestrijden en voorkomen

Zowel binnen als buiten kunt u last krijgen van ratten die u onmiddellijk wilt bestrijden. Hoe u de ratten in en om uw huis weghoudt, leest u hier.

  • Heeft u ratten gesignaleerd in uw achtertuin of in de buurt van uw huis, dan wilt u die in geen geval binnenlaten. De ratten bestrijden kan het meest effectief met hulp van een professioneel bestrijding service. Deze experts weten precies wat ze buitenshuis kunnen en mogen doen om de ratten uit uw buurt te houden. Bovendien kijken zij naar de condities rondom uw huis en hoe die zoveel mogelijk afwijken van de leefomstandigheden van ratten. 
  • Is het de ratten toch gelukt uw huis binnen te dringen, dan schakelt u meteen de experts van Bestrijding Service Friesland in. Zij doorzoeken uw huis op sporen van ratten en zorgen dat al deze sporen vakkundig verwijderd worden. De ratten worden bestreden met professionele middelen.
  • En om te voorkomen dat de ratten terugkeren, wordt bij de rattenbestrijding uw huis van boven tot onder van de nodige maatregelen voorzien. Nauwe doorgangen worden gedicht, schuilplekken worden weggehaald en voedselverpakkingen past u aan. Met de juiste maatregelen die bij het bestrijden van de ratten aan u worden doorgegeven, is de overlast verleden tijd.

Ratten bestrijden laat u doen door Bestrijding Service Friesland

Rattenoverlast in en om het huis wilt u gelijk verhelpen. En beschikt u niet over de juiste kennis en materialen om de ratten te bestrijden, laat het dan over aan een professioneel bedrijf. Neem direct contact op met de experts van Bestrijding Service Friesland die u bevrijden van de overlast en de ratten bestrijden. 

Geen ratten, maar steenmarters die uw daken overvallen. Ook voor het bestrijden van steenmarters en ander ongedierte bent u bij Bestrijding Service Friesland aan het juiste adres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *