Verzorg het gebit van jouw hond

Dat gebitsverzorging voor honden steeds belangrijker wordt wisten we wellicht al. In deze blog lees je daarom meer over waarom dit zo is, en waar je als hondeneigenaar op moet letten. Een slimme keuze, zeker als je besluit om je hond niet te verzekeren. Met een goede dagelijkse mondverzorging verklein je de kans op problemen met het gebit van de hond wat voor hoge kosten kan zorgen. 

Waarom moet ik het gebit van mijn hond verzorgen?

Tandplak is lastig waar te nemen en bestaat voornamelijk uit slijm, voedselresten en bacteriën. Wanneer men tandplak niet verwijderd verkalkt het tandplak naar tandsteen. Zowel tandplak als tandsteen zorgt voor ontstekingen van het tandvlees. Ontstoken tandvlees kan weer leiden tot ernstige klachten als het verlies van tanden en kiezen. Om dit te voorkomen is het dus belangrijk om het gebit regelmatig schoon te maken en te laten controleren bij een tandarts.

Gebitsverzorging bij honden

Problemen met het gebit voorkomt u door dagelijks de tanden van uw hond te poetsen. Omdat honden dit niet altijd even prettig vinden is het ook mogelijk om ze te laten kauwen op een speciaal ontwikkelde kauwstaaf. In deze kauwstaaf zitten ingrediënten die de vorming van tandplak en tandsteen verminderen.

Tandarts

Daarnaast is het aan te raden om regelmatig een dierenarts te bezoeken die gespecialiseerd is in tandheelkundige zorg bij honden. Hier kunt u het gebit van uw hond jaarlijks laten controleren. Tandheelkundige zorg zit niet standaard in een hondenverzekering. Het is wel mogelijk om hiervoor een aanvullende hondenverzekering af te sluiten.

De reden dat tandheelkundige zorg voor honden zo populair wordt is, volgens Reaal Dier & Zorg, als volgt:

  • Dierenartsen specialiseren zich steeds vaker in gebitsverzorging.
  • Steeds meer eigenaren van honden beseffen dat het gebit van hun hond belangrijk is voor het welzijn van de hond.

Men vindt tegenwoordig namelijk dat rottend tandvlees en een stinkende adem niet passen bij een hond als huisdier. Op het moment gebeurd tandsteen verwijderen, tanden en kiezen trekken en gebitsreinigingen het meest. Maar het kan veel gekker! Zo zijn ingrepen als een wortelkanaalbehandeling of het plaatsen van een beugel heel normaal tegenwoordig. Deze behandelingen worden mogelijk gemaakt door het afsluiten van een hondenverzekering. Zonder een goede dierenverzekering zijn dit soort ingrepen namelijk onbetaalbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *