Red een kat uit het asiel

Ben je van plan binnenkort een kat te nemen? Dan is het goed om te bedenken of je een pasgeboren kitten neemt bij een fokker of een kat neemt uit het asiel. Veel mensen kiezen er liever voor om een kitten te nemen omdat ze de kat dan naar wens kunnen opvoeden. Echter, vinden wij dat een kat uit het asiel net zoveel recht heeft op een leuk leven als een pasgeboren kitten. In dit artikel leggen wij uit waarom het beter is om een kat uit het asiel te nemen.

De kat is vrij van ziektes

Als je een pasgeboren kitten neemt dan kan de kitten erfelijke afwijkingen hebben. Dit zal je bij de geboorte nog niet zien maar het kan zich later ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan een niesziekte bij een kat, dit is een veelvoorkomende ziekte waar katten elk jaar weer tegen ingeënt moeten worden. Neem je een kat uit het asiel? Dan is de kat gezond en vrij van ziektes. De dierenartsen en verzorgers in het asiel zorgen namelijk goed voor de katten en zullen nooit een zieke kat meegeven. Ook is de kat al ingeënt en weten de verzorgers eventueel welke erfelijke aandoeningen de kat heeft. Het zal dus geen verassing meer zijn als de kat ineens ziek wordt.

Geef een kat een tweede leven

Katten die in het asiel terecht komen zijn eigenlijk hartstikke zielig. Misschien hadden ze een heel goed leven bij hun vorige baasje maar kon de baas niet meer voor de kat zorgen door omstandigheden. Stel je voor dat je als kat dan ineens in het asiel wordt gestopt. Sommige katten hebben helemaal geen goed leven gehad en worden gewond achter gelaten in het asiel en na maanden zijn ze daar nog steeds. Door een kat uit het asiel te halen geef je de kat een nieuw leven. Dit voelt niet alleen goed voor de kat maar ook voor jezelf. Want als je een echte dierenliefhebber bent dan zal je elke kat een nieuw leven willen geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *